VOOR BIJ HET APERITIEF
-
Brioche Bouillie 2 stuks € 16,50
frisse bereiding van short rib op een lauwe brioche
-
Zeeuwse Creuse (vanaf 3 stuks) € 4,75
met sjalot vinaigrette en Aziatische vinaigrette
-
Oester met Bloody Mary shot € 9,00
-
Goujounettes van kabeljauw € 12,50
met verse tartaarsaus
-
Mergpijp in de oven € 17,50
met ossenstaart en toast
VOORGERECHTEN
-
Carpaccio van gerijpte entrecôte € 22,75
met hazelnoten uit Piëmonte en Parmezaanse kaas
-
Garnaalkroket huisgemaakt € 14,00 / € 23,00
gefrituurde peterselie en citroen (1 of 2 stuks)
-
Gerookte zalm van het Vishuis € 24,50
met zure roomdressing, dille & brioche
-
Franse uiensoep (v) € 19,50
van gekarameliseerde Cevenne ui, met toast
-
Toast aux cêpes (v) € 22,50
gebakken eekhoorntjesbrood met groene kruiden
-
Toast cannibale € 23,50
rundertartaar op gebakken briochetoast
-
Taartje van ossenstaart € 23,00
ossenstaart en Cevenne ui op bladerdeeg
-
Noordzeekrabbenpoten € 24,75
met kruidenboter
-
Gebakken ganzenlever (100 gram) € 28,50
met gekarameliseerde appeltjes, jus Pedro Ximénez
KLASSIEKERS
-
Vol-au-vent € 28,50
van Mechelse koekoek met verse friet in ossewit en mayonaise
-
suppl. kalfszwezerik + € 10,00
-
Steak tartaar € 30,50
hangesneden van runderbavette, slahart en verse friet in ossewit
-
Pain de veau à la truffe € 33,50
kalfsbroodje met verse truffel, wilde veenbes, puree, gebakken spruitjes en madeirajus
-
Noordzeekrabbenpoten € 37,50
met kruidenboter, verse friet in ossewit, slahart
-
Zesrib “Black Agnus” +/-350 gr * € 42,50
béarnaise of pepersaus, verse friet in ossewit & witloofsalade / koolsla
-
Filet pur "Rubia Gallega” au poivre 250 gr * € 48,50
truffeljus met cognac, verse friet in ossewit, witloofsalade / koolsla en Roscoff ui
-
* suppl. gebakken ganzenlever & jus Madeira + € 12,00
-
Zeetong “Meunière” € 46,50
verse friet in ossewit, slahart en jus van de pan
BIJGERECHTEN
-
Verse friet in ossewit € 5,00
met huisgemaakte mayonaise
-
Koolsalade € 4,50
-
Witloofsalade € 4,50
-
Groene salade € 4,50
-
Verse herfsttruffel € 15,00
5 gram
-
Kaviaar Imperial Heritage "Connoisseurs" € 20,00 / € 60,00
10 / 30 gram
SPECIALITEIT VAN'T HUIS
kalfsbrood met spek & verse truffel,
geserveerd met jus madeira, kropsla &
smeuïge aardappelpuree
HERFST 2022
DESSERTS
-
Dame Blanche € 13,50
versgedraaid ijs met vanille uit Madagascar, warme chocoladesaus & vanilleroom
-
Assortiment Belgische kazen € 18,00
van het moment geselecteerd door kaasaffineurs Van Tricht
-
Café Glacé € 13,50
met geroosterde hazelnoot uit Piëmonte en Amarula
-
Flan Caramel € 11,00
lekker klassiek met tonkaboon en vanille
-
Coupe Kolonel "Fortuin" € 13,00
citrussorbet & Grey Goose vodka
-
Tartine Russe € 16,00
gemarineerde rode vruchten, crème Suisse van limoncello en sorbet van bosbes
-
Moelleux au Chocolat € 17,00
boterkaramel van Moeder Babelutte, Madagascar vanille-ijs, 15 min bereidingstijd
-
Sabayon van Lambrusco € 17,00
met vanille-ijs, amarena-kers en vlierbloesem
HERFST 2024
-
Pompoenrisotto (v) € 28,00
met Ebly-tarwe, pompoen en saffraan
-
Coquille € 36,00
met pompoenrisotto
-
Stoverij van rundswang € 31,00
met Grimbergen dubbel, mini witloof en frietjes
-
Kwartel € 31,50
gebakken met saus van muskaatdruiven en gekonfijte Ratte aardappeltjes
-
Vispanneke Deluxe € 32,00
met schelvis, zalm, zeeduivel, mossel en garnaal afgewerkt met prei en schaaldierenjus
LUNCHMENU
tussen 12u & 15u tijdens weekdagen
Graag verwelkomen we u voor een aangename lunch in Fortuin. U heeft de keuze tussen een voor – en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of alle 3.
Het lunchmenu wordt aan tafel toegelicht en wisselt wekelijks volgens marktaanbod.
-
Voor- en hoofdgerecht € 38,50
wekelijks wisselend voor- en hoofdgerecht
-
Hoofdgerecht € 28,00
wekelijks wisselend hoofdgerecht
-
Hoofd- en nagerecht € 36,00
wekelijks wisselend hoofd- en nagerecht
-
Voor-, hoofd- en nagerecht € 43,00
wekelijks wisselend voor-, hoofd- en nagerecht
VOOR DE BENGELS
tot 12 jaar
VOORGERECHTEN
-
Tomatensoep € 8,50
met veel balletjes
-
Garnaalkroket (1 stuk) Dagprijs
met gefrituurde peterselie en citroen
-
Kaaskroket Oud-Brugge (1 stuk) € 9,00
met gefrituurde peterselie en citroen
HOOFDGERECHTEN
-
Spaghetti “Bolognaise” € 13,00
-
Kipfilet met appelmoes € 15,00
-
Koninginnehapje € 14,00
-
Visje uit onze Noordzee € 16,00
worteltjes en puree
-
Filet mignon (150 gram) € 19,00
worteltjes, frietjes en vleesjus
DESSERTS
-
Dame Blanche kids € 9,50
warme chocoladesaus
** Vanaf 6 personen vragen wij u te beperken tot 3 verschillende gerechten per gang. **